14 Mayıs 2007 Pazartesi

3.Sandık



Bu hafta yapılan Fransa’ da ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sağ kanadın desteklediği ve yaptığı seçim çalışmalarını Türkiye’ nin AB’ ye girmemesi konusunda zeminlendiren, Sarkozy kazanmıştır. Babası bir Macar göçmeni, annesi ise Yunan Yahudi’ si olan Sarkozy artık Avrupa da bir değişimin başladığının en büyük kanıtı olmuştur.

Avrupa Birliği, iki ülkenin Almanya ve Fransa’nın ayakları üzerinde durmaktadır. Her ne kadar İngiltere’ de büyük ortak görünse de EURO geçmemekle ben sizden farklıyım imajını vermiştir. Bu göstermektedir ki Almanya ve Fransa’ nın evet demediği hiçbir karar Avrupa da geçemez ve geçerlilik kazanamaz.

Avrupa’ nın güçlü ayaklarından olan Fransa’ da seçimleri Sarkozy’ nin kazanması ile Türkiye’ nin Avrupa hayalleri ötelenmiş ve başka bir bahara kalmıştır.. Bunun Türkiye’ de ne kadar etkisi olmuştur diye düşünenler için iki şık ortaya çıkmaktadır. Ne olursa olsun aman Avrupa’ ya girelim diyenler için çok üzücü olmuştur, ama onlar yine bu kapıyı zorlamak için ya da bazı yaptırımları sürmesi için yine Avrupa diyeceklerdir. Halk için ise?

Ben cevabı biliyorum ama bunun en güzel cevabını yine halk verecektir. O halde gelin halka soralım. Cumhurbaşkanını halka soran, Başbakanın kim olacağını halka soran siyasi kesim, bir sandık daha koyarak, AB ‘ ye girip girmemeyi de halka sorması gerekmez mi, sonuçta bu durumdan en çok etkilenecek kesim halk değil mi, Sarkozy’ nin deyimiyle Türkiye Avrupalı değildir, Asyalıdır. Kürt sorunu da Asya’ nın sorunudur, Avrupa’ nın değildir; diyorsa bizde soralım ve halk nereli olduğunun kararını versin.

Halktan korkulmaz, vekil olarak karar vereceğinize, bırakın temsil etiğiniz halk bu yükü yüklensin, sizde rahat edersiniz. Ancak AB konusunda ilginç bir sessizlik olduğu görülmektedir. Siyasi partilere bakıldığında hiç biri AB‘ ye bu ülkeyi biz taşırız diye siyaset yapmamaktadır. Siyasi söylemler için önemli olduğu düşünülen bu konuyu kim dile getirecek ve bu sayede oy toplamayı düşünecektir. Ben de merakla beklemekteyim. Eğer anketlere bakacak olursak bu siyasi söylemi kimse dile getirmeyeceği inancındayım.

Halkın bir ferdi olarak sayın siyasetçilerimize sesleniyorum, 3. sandığı şu Milletin önüne koyun, bakın ne güzel sonuçlar çıkacaktır.

1 yorum:

canhasan dedi ki...

mrb rahmi hocam ewet cumhurbaşkanlığı seçimi iktidarın dilediği gibi oldu.bu da AB ve ABD NİN işine geldi.iktidar yine ab nin oyuncağı olmaya devam edecektir.siz sayın yazarlar uyuyan halkımızı ve istediğiniz amaca ulaşmak için başarılarınızın ve ilerlermeniz dileğiyle başarılarımı arz ederim