7 Mayıs 2007 Pazartesi

Sihirli Bir Söz '' Aklımda ''


Biz çocukken lades çekişirdik, bu oyunu bu yazıyı okuyan herkes mutlaka biliyordur, orada bir söz vardı, aklımda, sizi yenmeye çalışan rakibiniz size bir şey verdiğinde alıyorum ama aklımda diyerek oyunun aklımızda olduğunu anlatırdık. Geçen hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin akşamı olan olayları görünce herkesin aklımda diye bağırdığını duymak istedim.

Ülkemiz kurulduğundan ve biraz Dünyaya açılmaya başlamasından itibaren bir oyun ortaya konmuştur, bu oyun sayesinde Ülkemiz çeşitli krizlere girmiş ve bazen de çok ağır yaralar alarak çıkmıştır. Bu yaralardan sanayicimiz, esnafımız, memurumuz, işçimiz velhasıl her kesim etkilenmiştir. 1990’ dan itibaren başlayan globalleşme yada küreselleşme adıyla Dünya’ya yayılan global para gücü bir çok gelişmekte olan ülkelerin krize yakalanmasına neden olmuştur. Bu öyle bir krizdir ki, Asya’ da olan krizden bana ne deme şansıda kalmamıştır.

2000 yılından itibaren başlayan ve yavaş yavaş düzelen ekonomimiz sayesinde, krizleri unutmaya, belki de unutmak istememiz nedeniyle unutmaya başladık. Ancak, geçen hafta oluşan olaylar bize aklımda sözünü hatırlamamıza neden olmuştur.

Aslında ekonomimizin düzeldiği falan yoktur, bu hükümetin yaptığı birçok olumlu davranışlar ve tedbirlerle bir nebze Devlet kendini düzeltmeye çalışmaktadır. Ancak, bir ülkeni bankalarının tamamına yakını ( Kamuları saymaz isek ) yabancıların elinde ise, çok öğündüğümüz, borsamızın % 37’ si sadece yabancı menşe ili bir bankanın portföyün de bulunuyorsa o zaman gün gelmeden önce aklımda demeniz gerekmektedir.

Bizler ürettiğimizden fazlasını yediğimiz sürece, kenara köşeye bir şeyler koymadığımız, borç içinde yüzdüğümüz, esnaf olarak, elimdeki sermayeyi binmek için araba aldığımız sürece o kriz size aklımda dedirtmeyecektir. Aklımda demeden teklif edilen nesneyi aldığınızda oyunu kaybetmişsiniz demektir.

Kapının arkasında birilerin olduğunu ve kendi düşüncelerine gelmeyen, kendi çıkarlarına uymayan her durumda, siz isteseniz de istemeseniz de oyunu kaybedeceksiniz. Aklımda demeniz yada dememeniz hiç önemli değildir.

Hiç yorum yok: